VW Vortex - Volkswagen Forum banner
1 - 5 of 5 Posts

· Registered
Joined
·
94 Posts
Discussion Starter · #1 ·
i want to check if my rad fans are working but im not sure how i have tried putting the ac on max which most people say works but nothing from the fans i also get no difference in temperature from the ac then just the car blowing cold air at me. i drove it around for about 20 mins and the engine sits at 90C right in the middle of the guage which is where it always is. when i drive for longer in warm conditions the car will push past 90 and reach near the end of the temp gauge in less than a minute then im stuck with the heat on max just to keep the car back down at 100 until i can get it to a place to stop for a while, any ideas to help me out with my problems?
 

· Registered
Joined
·
3,575 Posts
check if the fuse is blown, if yes, replace it, then check if the fans are ok, run 2 wires directly from battery to th plug of the fan and see if the fans turn, if they do, then check if the thermo time switch is good( not a clue how, but if they run from the battery, then that switch is at fault-or that fan controll module. please consult a bentley service manual or in worst case a chilton repair manual as to where those things are. i only fixed similar problems on older vw's so i just am not sure about the location. GL! i hope this helps.

also check if the coolant is in level, or if the thermostat is stuck closed. what i did a few times, was turned the heat on to max, the heater acted as a cooler to make it home.
 
1 - 5 of 5 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top